Net jei ir labai mėgstate gaminti, kartais norisi save palepinti. Ir nesvarbu, esate miesto gyventojas ar tik svečias, užsukęs savaitgaliui, kartais išsirinkti vietą gali būti nemenkas iššūkis. Vilnius ir Kaunas – didieji Lietuvos miestai, kuriuose maitinimo įstaigų, barų ir restoranų gausu, tačiau atrinkome keletą variantų, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrakiausių. Svarstote, kur šiandien pavalgyti Vilniuje, ar kur pavalgyti Kaune? Rinkitės:
Kur pavalgyti Vilniuje?
Vilniaus senamiestis žavingas, autentiškas, gaubiamas ypatingos atmosferos. Jame vaikštinėti didelis malonumas, o jei dar yra galimybė užsukti į jaukią kavinukę aromatingos kavos ar prabangų restoraną gardžiai pavalgyti, džiugesys ir skrandžiui ir sielai garantuotas.
- „Lokys“
Jei esate pasiilgę tikros lietuviškos virtuvės, daugiau ieškoti tikrai neprireiks. Senas šeimos restoranas pasiūlys ne tik tradicinių bulvinių patiekalų, tačiau ir miško gėrybių bei žvėrienos. Visai neseniai restorane duris atvėrė ir parduotuvė, kurioje galima įsigyti gurmaniškų lietuviškų skanėstų ir gėrimų.
- „Džiaugsmas“
Taip pat siūlo lietuvišką virtuvę, tačiau pristato ją taip, kad privers kilstelėti antakius net ir pačius įnoringiausius svečius. Ne vienerius metus iš eilės šis restoranas pripažintas geriausiu šalyje, o tam, kad patirtumėte visą džiaugsmą, rekomenduojama rinktis degustacinį meniu.
- „Gaspars“
Mažas, jaukus, stilingas ir siūlantis kokybę – ko daugiau gali prireikti restoranui. Įkvėptas Indijos, tačiau subalansuotas ragautojui iš viso pasaulio, o šefo receptai – keliaujantys iš kartos į kartą. Restoranas taip pat nuolatos puikiuojasi geriausiųjų šalies dešimtuke.
- „Casa Peligrosa“
Neabejotinai patiks išsiilgusiems Pietų Amerikos. Modernios tradicinių Meksikos patiekalų interpretacijos, jaukūs šimtamečio vienuolyno skliautai ir gaivios margaritos nukels jus tiesiai į Meksiką – tegul nors ir porai valandų, tačiau įspūdis išliks ilgam.
- „Fabrikėlis“
Nors įsikūręs kiek toliau nuo miesto centro, bet kuris apsilankęs paliudys – verta vykti kelioliką minučių automobiliu, taksi ar net viešuoju transportu. Meniu kuriamas atsižvelgiant į sezoniškumą bei produktų kilmę, o šefą įkvepia meilė savam kraštui ir mintis, kad švarioje žemėje augę produktai mums artimesni.
Kur pavalgyti Kaune?
Nemuno ir Neries santakoje įsikūręs Kauno miestas – puiki vieta leistis į gastronominę kelionę. Nesvarbu, ar nuspręsite likti miesto centre ir pasimėgauti jaukumu, ar vykti šiek tiek toliau, kur papirks ypatingi gamtos vaizdai – Kaune pavalgyti vietos atras ir pradedantieji, ir itin išrankūs gurmanai.
- „Monte Pacis“
Aukščiausios kokybės, originalūs ir modernūs patiekalai unikalioje vietoje – XVII a. pastatytame ir šiandien veikiančiame Pažaislio vienuolyne. Nors už vienuolyno sienų slypi ne vienas istorijos šimtmetis ir senos tradicijos, virtuvėje, šefo rankose, jos tarsi įgauna naują kvėpavimą – visiems lietuviams gerai pažįstami ingredientai virsta kūrybišku paveikslu.
- „Momo grill“
Sužavės mėgstančius pavalgyti „rimtesnį maistą“. Atrinkti ingredientai, tarptautinė šefo-savininko Vytauto Samavičiaus, meilė maistui ir valgytojui. Dirbantieji juokauja – nereikia kalbėti, reikia paragauti, o tuomet nekils jokių abejonių. Keliaukite ant griliaus keptos mėsos bei daržovių.
- „Numan“
„Numan“ – viena geriausių vietų pavalgyti ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Taip teigia ekspertai, nuolat įtraukiantys restoraną į geriausiųjų topus. Maistas čia – ne šiaip būdas skrandžiui užpildyti. Tai potyris, kurį įvertins net ir itin išrankūs valgytojai. Tiesa, vieta skirta vakarienėms, o staliuko rezervacija vertėtų pasirūpinti iš anksto.
- „Piccola Italia“
„Ciao, Italia!“, – norėsis šūktelti vėl ir vėl, padavėjams nešant skirtingus šios šalies patiekalus iš Kaune įsikūrusio restorano virtuvės. Švieži ir kokybiški produktai, vynai iš geriausių regionų, autentiški patiekalai, nesukelsiantys gėdos jausmo net ir rimtam italų šefui. Daugiau klausimas „kur pavalgyti Kaune?“ nekils.
- „Dia“
Nesvarbu, verslo pietūs, vėlyvi savaitgalio pusryčiai ar romantiška vakarienė – „Dia“ tiek kauniečiams, tiek miesto svečiams jau seniai yra tapusi kokybės sinonimu. Nuo Prancūzijos ir Italijos iki Indijos ar Tailando – meniu nedidelis, tačiau komanda nuolatos pasišventusi pamaloninti išrankiausius svečius.